Hogyan segíti az SZTE Klebelsberg Könyvtár a publikáló szerzőket?

narancsk2

Számos szolgáltatást nyújtunk, melyek célja, hogy az SZTE szerzői segítséget kaphassanak a publikálás folyamatában.

1. Az SZTE Open Access támogatási szolgáltatás a nyílt hozzáférésű publikációs költségek legnagyobb része alól tehermentesíteni tudja szerzőinket, a megadott feltételekkel.

2. A központilag nem támogatott, saját keretes Open Access publikációs számlák gyorsított ügyintézése.

3. Mivel nem létezik hivatalos lista az Open Access sötét zónájában működő “ál-kiadókról”, ezért számos kritérium figyelembe vételével, a “gyanús” szerkesztőségi megkeresések ellenőrzésében, a Predátor folyóiratok előzetes kiszűrésében is segítünk szerzőinknek.

4. Hasonlóság ellenőrzésre ugyanazt az iThenticate rendszert futtatjuk, amit a nemzetközi kiadók is használnak a beérkező kéziratok plágium ellenőrzésére. A kéziratok beküldés előtti előzetes átnézésére biztosítunk lehetőséget szerzőinknek, hogy ilyen jellegű meglepetés már ne érje őket.

5. Lektorálási szolgáltatásunk keretében az elkészült kéziratokat ellenőriztetjük le egy, nemzetközi kiadókkal is együtt dolgozó, profi lektoráló céggel, hogy a kézirat beküldéskor már ne tartalmazzon nyelvi és nyelvtani, stilisztikai, formai, logikai stb hibákat.

6. Copyright ügyintézésünk keretében a készülő kéziratok számára korábbi publikációkból újrafelhasználni kívánt ábrák, grafikonok, szövegrészek újrafelhasználási engedélyeinek beszerzését is elvégezzük. 

7. Tapasztalatunk szerint a szerzőknek az egyik legkomolyabb problémát a legmegfelelőbb scope-ú folyóirat megtalálása jelenti. Folyóirat-ajánló szolgáltatásunk keretében az elkészült kéziratnak legmegfelelőbb 5-8 folyóiratot listázzuk ki a szerzőnek, beépítve a keresésbe egyéb elvárásait is.