Plágiumkeresés

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár a CrossRef ügynökség CrossCheck-iThenticate eszközét szerezte be plágiumkeresés céljára. Az iThenticate 60 milliárd archivált és kurrens weboldalt, 105 millió csak nyomtatásban megjelent forrást, és több mint 49 millió tudományos elektronikus cikket, konferenciakiadványt és könyvet használ a plágiumkeresés összehasonlítási adatbázisaként.

A szolgáltatás a teljes szövegű összehasonlításon túl, algoritmusaival az ellenőrzött szövegek úgynevezett digitális ujjlenyomatait veti össze, mely révén nem tévesztik meg az átfogalmazások, vagy a fordítások sem.

Az SZTE-hez köthető szerkesztőségek figyelmébe ajánljuk a DOI szolgáltatásunkat, mely során cikkeik, a digitális azonosítóval való ellátása mellett, automatikusan plágiumvédelemben is részesülnek.

Várjuk az ellenőrizendő dokumentumaikat docx formátumban a plagium@ek.szte.hu emailcímre. A kéziratnak tartalmaznia kell a címet, a szerzők nevét és affiliációját. Szakdolgozat és doktori disszertáció esetén kérjük megadni a tanszéket és a témavezető nevét is.

A szolgáltatás a szerzőknek díjmentes.

Kérdés esetén a plagium@ek.szte.hu emailcímen és a 06 62 343-029 telefonszámon állunk rendelkezésükre.

English version