Plágiumkeresés

Hasonlóság-ellenőrzés Doktori Iskolák számára

English version

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár a CrossRef ügynökség CrossCheck-iThenticate eszközét szerezte be plágiumkeresés céljára. Az iThenticate 60 milliárd archivált és kurrens weboldalt, 105 millió csak nyomtatásban megjelent forrást, és több mint 49 millió tudományos elektronikus cikket, konferenciakiadványt és könyvet használ a plágiumkeresés összehasonlítási adatbázisaként.

A szolgáltatás a teljes szövegű összehasonlításon túl, algoritmusaival az ellenőrzött szövegek úgynevezett digitális ujjlenyomatait veti össze, mely révén nem tévesztik meg az átfogalmazások, vagy a fordítások sem.

További funkciója a “Doc-to-Doc Comparison”, amely maximum 5 darab, 400 oldalas dokumentummal tudja összehasonlítani a vizsgálatra kijelölt fájlt. Az összehasonlítás alapjául szolgáló fájlokat igénylőink küldhetik meg nekünk.

Az SZTE-hez köthető szerkesztőségek figyelmébe ajánljuk a DOI szolgáltatásunkat, mely során cikkeik, a digitális azonosítóval való ellátása mellett, automatikusan plágiumvédelemben is részesülnek.

Várjuk az ellenőrizendő dokumentumaikat docx formátumban a plagium@ek.szte.hu emailcímre. A kéziratnak tartalmaznia kell a címet, a szerzők nevét és affiliációját.

Szakdolgozatokat csak a karokon, doktori dolgozatokat csak a Doktori Iskolákon keresztül fogadunk.

A szolgáltatás a szerzőknek díjmentes.

A hasonlóság-ellenőrzésre benyújtott kérések normál feldolgozási ideje 3 munkanap.

Kérdés esetén a plagium@ek.szte.hu emailcímen és a 06 62 343-029 telefonszámon állunk rendelkezésükre.