Szabályváltozás az Open Access támogatás és a lektorálási szolgáltatásokban

oa_hirekhez

Az Open Access támogatásra fordítható szűkös forrásokra való tekintettel újabb szabályváltozást kell eszközölnünk, hogy a program hosszútávon működőképes maradhasson.

  • A Journal Citation Reports és a Scimago Journal Rank szerint is Q3-as besorolású folyóiratokban való publikálást a továbbiakban nem áll módunkban támogatni.
  • A Frontiers és az MDPI kiadóknál való publikálást nem tudjuk fedezni a továbbiakban. A két kiadó az anyagi lehetőségeink nagy részét felemésztette a 2019-es és 2020-as években, miközben az itt publikált cikkek Field-Weighted Citation Impact-ja messze az elvárható alatt volt (0,5-0,6).
  • Szintén anyagi okokból, a lektorálási szolgáltatásra csak olyan folyóiratba szánt cikket fogadunk be, mely kiadvány szerepel a Journal Citation Reports-ban és a Scimago Journal Rank-ben. Ezen felül, a folyóirat nem lehet MDPI, Frontiers vagy magyar kiadású.

A már megítélt támogatásokat visszamenőleg a szabályváltozás természetesen nem érinti!

A készülő cikkhez tematikusan megfelelő, továbbra is támogatható OA folyóiratok megtalálásában az SZTE Klebelsberg Könyvtár Folyóirat-ajánló szolgáltatása nyújt segítséget.

Megértésüket köszönjük!

Közzététel dátuma: 2020. november 10.