MTA tudományosztályozás beállítása a szerzői adatlapon

mtmt_logo

Az MTMT új szoftverének használatba vétele óta meg lehet adni az MTA szakterületi nómenklatúrája szerinti kutatási területet/területeket az adatbázisban. Az újonnan regisztráló szerzőknek már meg kell adniuk ezt az adatot, a régebben regisztrált szerzők nagy részénél viszont hiányzik ez az információ.

Kérjük, állítsák be a művelt  tudományterületeiket az MTMT-ben! (Bejelentkezett felületen felhasználói név legördülő listája a jobb felső sarokban, “Saját adatok szerkesztése” menü, “Tudományosztályozás – MTA” mező.)

Az osztályozás a Magyar Tudományos Akadémia javaslatára született beosztás, az akadémiai tudományos osztályok struktúráját követi. A szerző a többszintes osztályozásban bármelyik szintet választhatja, és egymás után többször megismételhető a választás.  Ha a művelt  tudományterületei között van elsődleges, akkor kérjük, az űrlapon az kerüljön legfelülre, a másodlagos másodiknak, és így tovább. Az MTMT központi adminisztrációjának javaslata alapján kérjük, hogy csak a főbb művelt szakterületeket adják meg, lehetőleg háromnál több területet ne állítsanak be. (Azoknak a szerzőknek, akik nem oszthatóak be ebbe a 
rendszerbe, természetesen nem kell megadniuk ezt az információt.)

Amennyiben a művelt tudományterület beállításra kerül, a jövőben ezt az információt felhasználva a szoftver megkönnyítheti majd az adatfelvitelt.

Kapcsolódó útmutató: MTA tudományosztályozás beállítása a szerzői adatlapon