KIFÜ Open Science e-learning platform

openscience

A KIFÜ célja, hogy a tananyag elvégzése után úgy tekintsenek a  Nyílt Tudományra  és az EOSC-ra, az  Európai Nyílt Tudományos Együttműködésre, mint a kutatókat a mindennapi tevékenységük során támogató lehetőségekre.

Az ismereteket úgy gyűjtötték össze, hogy hasznosak legyenek a leendő kutatók, a már szárnyukat bontogató tudósok, a kutatást támogatók és mindenki számára, aki jobban szeretne belelátni a  nyílt tudomány  lehetőségeibe. Ha valaki kedvet érez ahhoz, hogy bekapcsolódjon az  EOSC magyarországi megvalósításához, ahhoz is talál a kurzus moduljaiban hasznos anyagokat.

A kurzus négy modulból áll, melyek a következők:

  • Hogyan segíti a kutatókat a nyílt tudomány a gyakorlatban
  • FAIR adatkezelési alapismeretek
  • Milyen változást hoz az EOSC Európában?
  • Az EOSC szolgáltatásokról szolgáltatóknak és kutatóknak

A modulokat fogalomtárral lett kiegészítve, mely lehetővé teszi a tananyagban előforduló fogalmak magyarázatát, egyszerű link formájában.

A modulokon belül számos alaptéma szerepel, melyek elvégzése esetén a résztvevők elérik a kurzus teljesítéséhez szükséges Alap tudásszintet. Biztatunk mindenkit, hogy további témák áttekintésével lépjen ennél tovább a Szakértői tudásszintre.  A modulokat teljesítő résztvevők a kurzus elvégzését követően az elearning rendszer által generált EOSC felhő kitűzőt kapnak.

URL: https://elearning.kifu.hu/
belépés EduID-vel

Közzétéve: 2021. október 27.