Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyílt Tudományos Fórum

január 19 @ 14:00 - 15:00

Nyílt Tudományos Fórum

A program célja a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által koordinált nyílt tudományos állásfoglalás és a kapcsolódó ,,OTKA” pályázatok bemutatása.

Regisztráció: https://openscience.hu/events/nyilt-tudomanyos-forum-iii/

Az NKFIH által koordinált nyílt tudományos állásfoglalást 12 jelentős hazai kutatási szervezet írta alá, többek között a Magyar Rektori Konferencia (MRK), az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB). A felhívás teljes szövege és az aláírók listája elérhető az NKFIH honlapján:
https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/strategia-alkotas/open-science

Mostani programunk a Nyílt Tudományos Fórum harmadik alkalmaként kerül megrendezésre. A Fórumot az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés, az EOSC kapcsán, a NI4OS-Europe (National Initiatives for Open Science in Europe) H2020-as projekt megbízásából a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) szervezi.

A KIFÜ elkötelezett a nyílt tudomány ügyének hazai előmozdításában, és a közelmúltban létrejött EOSC Associationban képviseli Magyarországot. A DEENK több éve rendszeresen tájékoztatja a kutatói közösséget a nyílt tudomány témában, az OpenAIRE hazai képviselője, az Openscience.hu oldal működtetője.

Részletek

Dátum:
január 19
Időpont:
14:00 - 15:00