Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

FAIRsFAIR workshop

2021-10-12 @ 10:00 - 13:00

FAIRsFAIR workshop

Az Európai Egyetemek Szövetsége és a Göttingeni Egyetem a FAIRsFAIR projekt részeként online workshopot szervez “Practical implementation of FAIR-related content in university curricula and teaching” címmel.

Az eseményen kiemelt figyelmet fordítanak a “FAIR Competence Adoption Handbook for Universities” projekt tervezetének bemutatására, illetve a jelenlévők visszajelzéseire. A kidolgozás alatt lévő kézikönyv az egyetemek számára nyújt segítséget a FAIR kutatási adatkezelés és az ehhez kapcsolódó készségek fejlesztésének megvalósításához az alap- mester- és a doktori képzésben. A kézikönyv megjelenésének várható ideje: 2021. decembere. A résztvevők a FAIR-rel kapcsolatos tartalmak felsőoktatási képzésbe történő sikeres integrálásának gyakorlati példáin keresztül tapasztalhatják meg a kézikönyv létjogosultságát.

A kézikönyv célja, hogy az egyetemeket egyértelmű gyakorlati instrukciókkal vértezze fel, amelyeket be tudnak építeni a FAIR kutatási adatkezeléssel kapcsolatos oktatási tevékenységükbe. Emellett a FAIR kompetenciák felsőoktatási programba történő integrálásának támogatása, különböző tréningek és segédanyagok biztosításával.

Bővebb információ és regisztráció: https://openscience.hu/events/fairsfair-a-fair-adatkezelessel-kapcsolatos-tananyag-gyakorlati-beepitese-az-egyetemi-kepzesbe/

Részletek

Dátum:
2021-10-12
Időpont:
10:00 - 13:00