Elkészült az MTMT 2.2.17 verziója

mtmt_logo

Elkészült az MTMT 2.2.17 verziója. Az új verzió két jelentős változása az ORCID azonosító megerősítésének lehetősége, és az idézések és említések kezelésének új módszere.

A szerző ORCID azonosítójának megerősítésére bejelentkezés után egy felugró ablak azonnal lehetőséget biztosít azoknál a szerzőknél, akik rögzítették ORCID azonosítójukat az MTMT-ben. Célszerű ezt az egyszeri műveletet mielőbb elvégezni, az itt található útmutató alapján.

Többszörös idézések, azaz említések rögzítését kizárólag az MTA II. Osztályának Történettudományi Bizottságához és Régészeti Tudományos Bizottságához tartozó szerzők rögzíthetnek az MTMT-ben, ezért az új verziótól még jobban elkülönül az említések rögzítésének lehetősége az adatbázisban. A változás részletes leírása szintén megtalálható az MTMT dokumentumok között:

Idézések és említések kezelése a 2.2.17 verziótól (szerzői útmutató)

Jelenleg (2020. december 17.) előfordulhat, hogy az idézésekből eltűntek adatok (oldalszám, jegyzetszám kontextus). A jelenség ideiglenes, mindössze arról van szó, hogy az adatok átalakítása az új tárolási szerkezetbe még nem történt meg az érintett rekordokon.

Kis türelmüket kérjük, az adatok átalakítása folyamatosan zajlik a háttérben, a befejezés néhány napon belül várható.

Közzététel dátuma: 2020. december 17.