COMPASS adatbázis – reloaded

2017. szeptember 13-ától új felületen indult újra a COMPASS adatbázis-gyűjtemény. Fő célja összegyűjteni, rendszerezni és térítésmentes, korlátozás nélküli hozzáférést nyújtani a magyar nyilvános könyvtárak EISZ Nemzeti Program keretében előfizetett kurrens és archív online tudományos adatbázisainak lelőhelyéhez és elérési módjához. Az adatbázis ezzel biztosítja az információhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségét hazánkban valamint a határainkon túli magyar nyelvű állománnyal rendelkező intézményekben egyaránt.

A jelenleg 46 különböző tudományterületet érintő online katalógusban 150 adatbázis több tízezer elektronikus forrásának magyarországi lelőhelye található meg. Az új felületen lehetőség van DOI azonosító, folyóiratcím, adatbázis, intézmény és település alapján keresni. Egy böngészhető térkép segítségével, grafikus formába rendezve az előfizetések cím szintű keresése is lehetővé válik.
A későbbiekben tervezik a szolgáltatás bővítését hazai intézmények egyéni előfizetési keretében beszerzett és saját fejlesztésű tudományos adatbázisok elérésének biztosításával is.

Az adatbázis itt elérhető:

http://compass.mtak.hu/