Szélhámosokkal nem csak az OA közlés során találkozhatunk. Egyik szerzőnk gyanúja alapján megvizsgáltuk a Lambert Academic Publishing Group szakmai tevékenységét. Véleményünk szerint tisztességtelen kiadói magatartást folytatnak, de módszereik talán kevésbé közismertek. A szokványos predátorokhoz hasonlóan jellemző rájuk, hogy (spam) e-mailben keresik meg a szerzőket. Ugyanakkor szoros értelemben véve nem  tekinthetők predátor/parazita folyóiratnak, mert nem pénzt kérnek egy-egy tanulmány közléséért. A kiadói szerződéssel erősen korlátozzák a közlő szerzői jogait, és az elkészült tartalmat ennek megfelelően kezelik: sajátjukként jelentethetik meg, vagy akár eladhatják más szerzőknek. Mindezt mindenféle szakmai lektorálás nélkül teszik, így azt javasoljuk, kerüljék ezeket a kiadványokat, legyen szó akár közlésről, akár hivatkozásról.
Ha egy ismeretlen kiadóval kapcsolatban kétségük támadna, kérjék kollégáink segítségét!

Hol ne közöljek? – a Lambert Academic Publishing Group szakmai tevékenységéről
Cimke:

2 hozzászólás a(z) “Hol ne közöljek? – a Lambert Academic Publishing Group szakmai tevékenységéről” bejegyzéshez

 • 2016-11-07 at 15:13
  Permalink

  Tisztelt, Cím.
  Sajnos én megjártam a kiadómmal!- a United Pc- vel, ugyan is a szerződést megkötöttük de nyomtatni már csak megrendelések alapján nyomtat, nem beszél, hogy irreálisan magas árat szabott meg, 28,5 euróban szabta meg, ezért az árért a kutyának sem kell.
  Jelen pillanat egy kötet kész, kettő befejezés előtt. Kutatásom 30 éve végzem és jegyzem le. Kutatás tárgya: Elfogyasztott élelmiszer hatása az emberi szervezetre, hogyan lehet természetes módon regenerálni a szervezetet károsodását gyógyszerek nélkül.
  Kérem, szíveskedjenek küldeni részemre kiadó címeket.

  Előre is köszönöm.
  Gazsó László Imre
  Szeged

  Válasz
  • 2016-11-17 at 12:01
   Permalink

   Köszönjük hozzászólását, de sajnos mi csak a tájékozódásban tudunk segíteni, esetleg konkrét folyóirat címeknek utánajárni, de kiadókat ajánlani nem tudunk, hiszen számos tudományos szempont játszik szerepet egy kiadó kiválasztásakor.
   A tanszékvezetője, vagy intézeti munkacsoportja talán tud ötleteket adni.

   Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

/* régi követőkód - */