Hol közöljek?

A Thomson Reuters által indexelt és IF értékkel rendelkező folyóiratok listája ill. a szakterületi rangsorok itt kereshetők. (A link csak egyetemi IP tartományon belül használható.)

További széles körben elismert nemzetközi folyóirat rangsor a Scimago Journal Rank.

Téves az a nézet, hogy az OA folyóiratok nem színvonalasak. Mindkét fenti rangsorban számos kiváló minősítésű OA folyóirat található. Amennyiben szerzőink ezekben közölnek, a publikációs díj kifizetéséhez igénybe vehetik az SZTE OA támogatási rendszert. (Az SZTE a hibrid folyóiratokban való megjelenést nem támogatja!)

A DOAJ (Directory of Open Access Journals)  lektorált, magas színvonalú tudományos, tiszta OA folyóiratokat indexelő adatbázis.

Hol NE közöljek?

Vannak úgynevezett predátor folyóiratok (magyarul parazitának is szokták nevezni) a tudományos kommunikáció területén.

Ezek komoly tudományos folyóiratnak tüntetik fel magukat, de tudományos minőséget nem biztosítanak. A cikkeket nem válogatják meg, nem végeztetnek szakmai bírálatot. Minden esetben a közlési vagy részvételi díjak beszedését tartják szem előtt, aki fizet, annak a cikke megjelenik.

A predátorok egyre kifinomultabb eszközöket vetnek be a szerzők megtévesztéséhez, erről bővebben itt olvashat.

Amennyiben Ön a szakterületén ismeretlen kiadóval, folyóirattal “találkozik” (pl. kéretlen levéllel keresték meg cikkekért folyamodva), az abban való közlés előtt forduljon hozzánk a tudomanymetria[kukac]ek.szte.hu címen, és segítünk eldönteni, hogy csupán egy viszonylag új és ezért ismeretlen folyóiratról van szó, vagy egy predátorról.

Hol közöljek? Hol ne közöljek?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

/* régi követőkód - */